Οι παραδοσιακές γεύσεις του εστιατορίου του Ηδύλη παρασκευάζονται κατόπιν συνεννόησης, με προσοχή και απόλυτη επιμέλεια και σερβίρονται σε ένα μοναδικό περιβάλλον αρχιτεκτονικής και ιστορίας. Τα γεύματα σερβίρονται στην αυλή και τον κήπο του ξενώνα, ανάμεσα στα δέντρα και τα αρωματικά φυτά σε ένα εξαιρετικά γαλήνιο περιβάλλον το καλοκαίρι ή δίπλα στη θαλπωρή του παραδοσιακού τζακιού το χειμώνα.

Όλες οι πρώτες ύλες των φαγητών μας αγοράζονται απευθείας από επιλεγμένους αγρότες της περιοχής, ενώ τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι βιολογικά. Σε όλα τα πιάτα μας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, το ίδιο που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες από την οικογένεια του ιδιοκτήτη.

Η προσεκτική επεξεργασία των πρώτων υλών, οι ήπιες τεχνικές ψησίματος κυρίως στην κατσαρόλα και το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά είναι οι βασικές αρχές παρασκευής των πιάτων μας, τεχνικές που κρατούν αναλλοίωτη την ποιότητα των προϊόντων, αναδεικνύουν τη γεύση τους και αποτελούν τη βάση της καλής υγείας και της μακροβιότητας.

Η έμπειρη μαγείρισσά μας ετοιμάζει, κατόπιν συνεννόησης μαζί σας, το κυρίως πιάτο και τα συνοδευτικά ορεκτικά, τη σαλάτα εποχής και το επιδόρπιο (γλυκό ή παγωτό). Όλα τα πιάτα μας προσφέρονται σε φιλική τιμή, ενώ τα ποτά δικής μας παραγωγής προσφέρονται στους πελάτες μας δωρεάν.

Για όσους θέλουν να απολαύσουν έναν αχνιστό καφέ, μια δροσερή τσικουδιά, ένα μυρωδάτο ρακόμελο ή μια παγωμένη βαρελίσια μπύρα και να τα συνοδεύσουν με πεντανόστιμους κρητικούς μεζέδες που ετοιμάζουν οι υπεύθυνοι με προσοχή και επιμέλεια, ο κήπος του ξενώνα με τις ροδιές, τις λεμονιές και τα αρωματικά φυτά αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες.